torstai 20. lokakuuta 2016

20.10.2016 Aurinkoinen Syyspäivä

Aurinkoinen syyspäivä viimein... Päätin siis mennä töihin illaksi, sillä näitä aurinkoisia päiviä ei ole juurkaan hukattavaksi tähän aikaan vuodesta, ennenkuin kaamosmasennus iskee!!

Aamusti heti koirat autoon ja Harjavaltaan... nappasin lähtiessä kameran mukaan.
>> KUVAGALLERIA

Kuvia tulossa tähän>> KUVAGALLERIAAN
Iltapäivän töiden jälkeen vielä otin Vääpeli Körmyn kanssa suunnaksi Porin Metsän, jossa takametsiä pitkin käytiin kävely-hölkkä lenkillä ja ensin kirjattiin nimi Katinkurun päässä ja sitten vielä Körmyn nimi lemmikkien kuntoiluvihkoon ;)

Porin Metsä

Pitkin poikin Porin Metsää

Miliisin Naira Mc' Tudor

Miliisin Naira Mc' Tudor  Niinhän siinä kävi, että pitkällisen harkinnan jälkeen myös tämä tyttö lähtee sijoitukseen. Alunperin olin miettinyt luopuvani tytöstä, sillä siskonsa Miliisin Nadia Mc' Tudor oli lähtenyt jo sijoitukseen Jonnalle. Tässä sitä sitten katsellessa tulin toisiin ajatuksiin ja tämä tyttö siis lähteekin sijoitukseen ;)

Tyttö omaa ihanan miellyttämishalun ja laumavietin, olematta kuitenkaan nössö... Harmikseni tästä marakatista ei kuvaa saa... Mutta, tämä tyttö varmasti soveltuisi hyvin agilityyn tai isosiskojensa ja -veljiensä tavoin TOKOon.. eli selvästi Mc' Tudor - sukua ;)

20.10.2016

tiistai 18. lokakuuta 2016

Miliisin N- Mc' Phee

Miliisin kennel I www.miliisin.com

Lancashire Heeler puppies / Lancashirekarjakoiran pentuja
Isä: Ch. Tuulensuun Torpan Ehtivä Eemeli
Emä: Ch. Miliisin Lady Mc' Phee



All puppies is already tentatively reserved - please, inquire released puppy in the beginning of December.
Kaikki pennut tästä pentueesta on alustavasti varattuja - voit tiedustella vapautuneita pentuja joulukuun alussa. Narttupennulle vielä etsin yhteistyökykyistä ja vastuuntuntoista sijoituskotia.




~varattu/reserved~

~varattu/reserved~



~varattu/reserved~



~varattu/reserved~

~varattu/reserved~

Nämä narttupennut sijoitetaan aktiiviseen ja yhteistyökykyiseen kotiin, mielellään Satakuntaan.
Lisätiedustelut e-mail: miliisinkennel(at)gmail.com



sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Vapaa viikonloppu

Pitkästä aikaa vapaa viikonloppu... koko syksy on ollut sellaista hulinaa, ettei ole ehtinyt päivityksiäkään tekemään... Mutta nyt nautittiin koirien kanssa yhdessäolosta oikein urakalla ja shoppailukierroksella Porin Puuvillassa. Illalla lasillinen Baileysia oli jo luxusta!



Takkatulta ja Baileysia

lauantai 15. lokakuuta 2016

14.10.2016 Syksyn tasotesti

Tammikuussa aloitettu kestävyyden parantaminen (Uusi vuosi - uudet kujeet) oli siinä vaiheessa, että oli taas testien aika. Kesän 24h alppien (24h Alpin 2016) jälkeen olin ns. "off season" kaudella ja alkoi pahasti näyttää siltä, että siihen se kohta jääkin... Koottuina selityksinä oli heinä- elokuussa ulkomaan näyttelymatkat eli kirin kiinni kevään näyttelytauolta jääneitä titteleitä kasaan ja sitten tuo työ haittaa harrastusta ja ottaa aikansa.

Nyt siis oli ryhtiliikkeen vuoro taas ja otin yhteyttä taasen Pasiin ja Tiilimäen Titaaniin ;)  Marraskuussa alkaa taas säännöllinen nousujohteinen treeni ensi kesää kohti... Hieman paineita ja jännitystä tuo se, että olen varannut kesäkuulle 2017 Iranin vaellusmatkan, jossa noustaankin jo päälle 4000m... Jo elokuussa olin yhteyksissä Porin Lääkäritalolla olevaan omaan "astma"lääkäriini ja sain tarkennuksia astmalääkitykselle. Hieman haasteita tuo treeneihin keväällä todettu pahemmanluokan rasitusastma, joka varsinkin mäkivedoissa vei jalat alta :/

14.10.2016 Laktaatti tasotesti
Tällä kertaa olin mukaan ilmoittanut miehet myös eli Rami, Teemu ja Heme joutuivat tasotestiin myös - sillä nämä miehet joutuvat myös jakamaan treenini Tiilimäen Titaanin kanssa seuraavan puoli vuotta ;)
Itselleni tämä oli siis toinen kerta, kun miehet ottivat nyt ns. nollatestin eli lähtökunnon :)

Saatiin olla ihan vaan "me kolme ja Pasi" Pirkkahallissa, sillä se oli remontissa. Valojakaan ei ollut jokapaikassa, mutta hallin hämäryydessä oli ihan kiva oikeastaan juosta ;)

Pelttarin Pasi on kyllä yks parhaimpia testaajia - suosittelen!
Aloittelin varovaisesti keuhkojani kuunnellen ja olinkin Pasin ohjeen mukaisesti ottanut avaavan inhalaation 15min ennen testiä. Tällä kertaa testi sujui paremmin kuin hyvin ja vähän liian myöhään aloitin viimeisellä kierroksella ottamaan täysiä kierroksia - sillä juuri kun tuntui että oli päässyt vauhtiin ja olisi voinut vielä ladata lisää vauhtia, niin homma loppui!! Feel's soo good!!
Verta ~Hikeä ~Tuskaa
Eikä aikaakaan, kun testitulokset olivat e-mailissa! Tämän tiesinkin eli vauhtikestävyyttä ja maksimikestävyyttä täytyy treenata lisää, viime keväänä penikka vaivat aiheutti todella paljon ongelmia. Samoin kevään siitepölyt tekivät ulkona juoksentelun haasteelliseksi. Nyt täytyy jotain korvaavia treeneja miettiä... Spinnii on kehuttu, mutta en ole varma onko se "mun juttu", mutta jos penikat ei anna periksi niin siitä sitten varmaan pitää tehdä se "mun juttu"...
Testituloksissa on virheellisesti edellisen tuloksen vuosiluku väärin, mutta ei anneta sen haitata... Eli tulokset on 10kk ajalta ;)
15.01.2016 - 14.10.2016

Tästä on hyvä jatkaa :)

maanantai 10. lokakuuta 2016

Lancashire Heeler tyttö Joffe

Miliisin kennel I  www.miliisin.com
>> Avalaible For Sale <<

Pitkästä aikaa päätin, että nyt on aika tulla uutta verta ja jalostusmateriaalia heeler-puolelle.
Monen pähkäilyn ja vierailun jälkeen päädyin tekemään vaihtarit Kristan kanssa eli omistani lähti Miliisin Nana Mc'Tudor vahvistamaan Kristan linjoja ja vastaavasti sain vaihtopentuna Coppercoat´s Joffrey Cake Heel tytön Miliisin tiimiin :)

Coppercoat´s Joffrey Heel
Tuttavallisemmin Joffe etsii nyt siis aktiivista ja yhteistyökykyistä sijoituskotia. Tyttö on eläinlääkärintarkastama ja silmäpeilattu.
Lisätied. miliisinkennel(at)gmail.com
Facebook: Miliisin kennel

Joffe

 
*** Miliisin Facebook-sivustolta löytyy viimeisimmät päivitykset.

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

10-2016 Berchtesgaden - Saksa

Trek-N-Paws

YESSS!! Grüß Gott
Pääsin kuin pääsinkin pikalomalle Saksan Berctesgadeniin, vaikka alkoi vakaasti näyttämään työtilanne siltä ettei koko syksynä sinne päästä :/  Pikainen tarkastus Markelta, että Burmesterhausissa on tilaa ja Watzmannhaus on auki - sillä tällä kertaa olin päättänyt saatella tuon jylhän vuoren talviteloille.. Kaverikseni sain tällä kertaa Ramin ja Teemun.

01.10.2016 Lauantai
>> KUVAGALLERIA 01.10.2016
Aamuyöllä auton nokka kohden Helsinki-Vantaan lentokenttää ja sitten sinisin siivin kohti Munchenia.
Kokoajan raksutti päässä, että miten tämän reitin voisi tehdä koiran kanssa... Sillä vakaasti olen ajatellut lähteä koiran kanssa reissuun ens keväänä. Tosin, taidan lähteä omalla autolla matkaan, sillä lentäminen ei ole "mun juttu"... Ei sillä, että sitä mitenkään pelkäisin - mutta nautin jo itse matkustamisesta autolla. Loma ja seikkailu alkaa jo siitä auton starttaamisesta. Kun taas lentäminen on mielestäni liikkumista paikasta A-paikkaan B, lähinnä siis suorittamista. Noh, niin tai näin niin tähän aikatauluun ja ajankohtaan lentäminen sopi erinomaisesti!

Munchenin päässä vuokra-auton saaminen aiheutti viivästystä. Lopulta auto saatiin, mutta se olikin sitten Skoda 1.0 koneella... Tällä sitten jyrsiteltiin pitkin saksanbaanoja ja kierrokset pyöri reilusti päälle 4tonnissa :P

Berchtesgadeniin päästyä käytiin kaupassa ja pikaisesti treffattiin Heikki pop up-huoneessa. Heikki muistutteli maanantain pyhäpäivästä eli pitäisi käydä kaupassa nyt jos aikoi ruokaa saada... Sitä ei aina täältä kotoa lähtiessä muista, että joka paikassa ei kaupat ole puolille öin auki tai että kaikki kaupat tosiaan voi olla yhtä aikaa kiinni..
Tehtiin pikainen majoittautuminen ja lähdettiin pienelle kaupunkikierrokselle. Nukkumattia ei kauaa tarvinnut odotella päivän päälle ja aikaiseen nukkumaan olikin mentävä, sillä seuraavat kaksi päivää olisivat aamusta iltaan tiukassa ohjelmaa.

02.10.2016 Untersberg
>> KUVAGALLERIA 02.10.2016
Heti aamulla kahdeksan jälkeen jalkauduttiin ja suunnisteltiin linja-autolle päin. Siinä bussia odotellessa nähtiin, kun nuorlaumaa (lähinnä sonnipoikia) saateltiin tietä pitkin liikennevaloista kohti laaksonpohjan asutuksia.
Bussilla ajeltiin Itävallan puolelle vieraskorttia heilutellen ja siitä sitten kaapelihissillä (Untersbergbahn) ylös. Ajattelin, että näin päin tämä ei olisi kovin suuri järkytys Teemulle, joka oli ensikertaa alpeilla ;)

Pikaiset kahvit suklaapalojen kera ja varusteiden sekä kartan tarkastus ja eikun pää pilviin ja kohti huippua!
Untersberg
Untersbergilta (1853m) lähdettiin 461-reittiä pitkin kohti Eishöhleä (1570m) ja Toni Lenz-hytteä (1450m). Näkyvyys oli todella surkea, ja hieman arvellutti noissa korkeuksissa lähteä liikkeelle tällä kelillä. Mutta rohkeesti eteenpäin ;)
Untersberg
Liikkeellä oli muitakin mm. korealaisia ja kiinalaisia oli paljon saapunut Berctesgadeniin. Omia korkeanpaikankammoja tämä pilvien alhaalla olo ei haitannut yhtään - itseasiassa kesällä mentiin tätä samaa reittiä ja tuolloin portaat alaspäin huimasivat todella. Nyt kun ei nähnyt korkeuseroja ja huimia rotkoja, niin olo oli pettävän turvallinen.

Matkalla Eishöhleen
Eishöhlessä saatiin privakierros ihan vain meille kolmelle :) ... tosin se oli saksankielellä, hyvää treeniä siis saksankurssille ;P
Toni Lenz-hyttellä päästyä olikin jo kova nälkä ja nuudelikeitto-makkaralla tuntui kyllä todella gourmee aterialta!
Toni Lenz-hytten gourmee
Salzbergwerk - Berchtesgaden
Alas tultiinkin suht´reipasta vauhtia, sillä ajatuksena oli ehtiä suolakaivokseen. Kaivoksella oli niin isot turistiruuhkat, että saatiin viimeiseen junaan liput eli klo 18:50

Suolakaivos

2017 viettää 500vuottaan

Viimeistä junaa odotellessa

Viimeisen junan viimeinen vaunu
Koko päivä oli ollut pilvinen ja hieman ripotteli vettäkin, mutta se ei menoa haitannut :)
Tämän jälkeen käytiin syömässä ja oltiinkin jo todella valmiita kaatumaan sänkyyn suihkun päälle!

03.10.2016 Watzmannhaus
>> KUVAGALLERIA 03.10.2016
Säätiedote oli luvannut puolipilvistä, mutta sateetonta päivää. Aamulla ihailin Watzmannin profiilia, siellä paistoi aurinko :) Oltiin tienpäällä jo aamulla ajoissa heti kahdeksan jälkeen. Tällä kertaa lähdettiin heikoilla eväillä matkaan, sillä täytettiin vai vesipussit. Meidänhän piti vain "pikaisesti käydä Watzmannilla" ...hmm.
Todellisuudessa hieman hirvitti, itselläni sokerit heittelee helposti ja tällä kertaa matkassa oli enskertalainen.
Eipä sitten muuta kuin tuhdin aamupalan turvin askel kerrallaan kohti huippua.
Watzmann kylpee aamu auringossa
Puolivälissä parin tunnin jälkeen muistin, että olin eilen laittanut repunpohjalle karkkipussin - Siitä sitten tankkailtiinkin Ramin kera, kun Teemu oli jo nuorempana mennyt edellä.

jaksaa jaksaa...puol'väli

Puurajan yläpuolelle päästyä aurinko otti huipusta vallan ja saatiinkin jo hieman rakeitakin ja lunta vastaan. Ihanan aurinkoinen ja piristävän kylmäkeli noustessa metsästä aukeelle.

Aurinko huipulla
Täytyy kyllä sanoa, etten toiste lähde yrittämään tätä pelkän vesipussin voimin. Se tunne kun lihakset on pumpattu lähes tyhjiin energiavarastoiltaan... Sykkeet ja hengitys ok, mutta kun jalka ei meinaa vaan nousta.
Kymmenen metrin välein oli pysähdyttävä pariks sekunniks, että jaksoi taas... Mutta kyllä se kannatti :)
Täällä taas - Watzmannhaussilla

Syömisen jälkeen alas taas

Askel kepeä alaspäin

Vuoristo-opas Yasu :P
Alas päästyä päätettiin käydä syömässä vielä Schönau am Königsseessä. Ilmeisesti hiilihydraattivarastot oli todella tyhjät, kun hyvin jaksoi kunnon pihviaterian senkin päälle - että oli jo syönyt Watzmannhaussilla spagetti-bolongesin.


Schönau am Königssee

Suihkun jälkeen poikettiin vielä lasilliselle pop up-huoneeseen Marken kanssa rupattelemaan.
Näihin kuviin ja tunnelniin on hyvä päättää pidennetty viikonloppu Berchtesgadenissa <3

Kunnes jälleen tapaamme <3

04.10.2016 Tiistai
Aamulla aikaisiin pakattiin kimpsut ja kampsut autoon. Hieman sataa tiuuhhtteli, ja haikein mielin jätin taas taakse Watzmannin - kunnes jälleen tapaamme... Toivottavasti pääsen keväällä huhti-toukokuussa avaamaan kauden jälleen ja löydän kaverin lähtemään matkaan tuolloin <3


Grüß Gott