sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

18-19.06.2016 Harju - Estonia

17.06.2016 Perjantai

Pitkästä aikaa lähdin yksin reissuun. Perjantai-aamuna nappasin Lumin (Miliisin Lumina Mc' Tudor) matkaani Porista. Lumi oli totaalisen alaston, se oli pudottanut kaikki karvansa ja näytti todella nakulta :/
Helsinkiin ajeltuani sain kyytiini Kirkkonummelta Justiinan (Miliisin Maia Mc' Tudor)

Laivan olin varannut 10:30 ja se tuntui ajallisesti juuri sopivalta. Ehtisin hoitaa tapaamiset ja shoppailut alta pois ennenkuin majoittuisin majapaikkaan... Olin varautunut sateiseen viikonloppuun, mutta saapuessa Tallinnaan aurinko paistoi täydeltä terältä.

Pet on board
Tällä kertaa olin valinnut hotellin sijasta villan, ja näinpä Valge Villa paljastuikin todella mukavaksi paikaksi. Ei mikään viiden tähden hotelli - mutta meille juuri sopiva ja edullinen. Talon nuori emäntä muistuttu kovin sekä ulkoisesti että puheissaan Harry Potterissa olevaksi Luna Lovekivaksi.

Valge Villa soveltuu hyvin koiran kanssa matkustavalle, ympärillä on runsaasti vehreitä kävelyteitä. Pihassa on 3 auton paikka, saa sinne tarvittaessa soviteltua kyllä useammankin.... Itse sain huoneen kolmanteen kerrokseen, jonne nousu oli hieman haasteellinen "vinttiporras"-tyylillä. 
Turkkirodun kanssa tänne majoittautmista ehkä hieman karsastaisin, jos minun pitäisi pestä ja föönätä koira näyttelyä edeltävänä päivänä. Aamulla nimittäin sain odotella tovin lämpimän veden tuloa ja siinä suihkutellessa mietin myös sitä lämminvesivaraajan kokoa.... Nyt koiramaksu oli 9eur/koira - mutta kuten on huomattu että äkkiäkös hinnat pompsahtaa yli hinnoiksi kun koirien omistajat eivät osaa käyttäytyä...
Valge Villa oli hiljainen ja rauhallinen, sängyt olivat mukavat ja totetutus toimi muutenkin.
Valge Villa
Alkupeuhannan jälkeen oli heeler-tytöt valmiita nukkumaan :)

Miliisin Maia Mc' Tudor

Miliisin Lumina Mc' Tudor

18.06.2016 Lauantai

Aamu avautui sateella. Pikaisen aamulenkin jälkeen laitoin koirat autoon ja menin itse aamiaiselle, joka olikin katettu runsaudella.


Aamiaispöytä

Valge Villa


Tällä kertaa näyttelypaikaksi oli saatu camping-alue, joka oli kyllä aivan mahtava ja siisti mesta. Vessat oli siistit ja niitä oli useita. Samoin kahvioitakin oli pari vaikka toinen olikin hieman piilossa. Ikävä kyllä myyntikojuja ei ollut kuin yksi isompi ja toinen todella pieni. Pokaaleja ei saanut ostaa mistään.
Parkkipaikka oli tehty viereisen tallin nurmikentälle ja se ei sateesta johtuen kestänyt liikennettä - tästä syystä P-paikka olikin aika nopeasti kuravellin peitossa. Onneksi ei ollut kuin pari koiraa ja onneksi ei ollut turkkirotua matkassa!

Kaikkien Rotujen näyttely
Parkkipaikka

Vettä tuli kaatamalla koko päivä. Löysin itseni Maikun ja Katrin seurasta ja sain heeler-tyttöjen häkille paikan heidän pienestä teltastaan. Siinä koko aamun pähkäilin, vienkö Lumia kehään lainkaan - tyttö oli totaalisen karvaton. Onneksi viime hetkellä päätin tehdä sen, sillä tuo täysin karvaton heeler-tyttö hurmasi tuomarin täysin - jopa RYP-4 saakka!

18.06.2016 Harju - Estonia
Tuomari: Glaudio de Giuliani
RYP-4, ROP, PN-1, SERT (EE Mva)
Miliisin Lumina Mc' Tudor 
VSP, PU-1, SERT (EE + FI Mva)
Miliisin Lurjuz Mc' Tudor
ROP-JUN, JUN-SERT, PN-2
Miliisin Maia Mc' Tudor

***Kasvattaja luokkaa ei esitetty

BIS-Junior kisan odottelua kaatosateessa Justiinan kanssa

What a great day!!
Kaatosateessa ryhmä-1 kehää odotellessa moneen kertaan meinasin juosta Lumin kanssa teltalle ja siitä auton lämpimään - oli siinä vaiheessa päivää jo sen verta mennyt koleus luihin ja ytimiin. Mutta onneksi jäin :)
Niinpä vaan pikkuinen Lumi nappasi isosta 1-ryhmästä kaikkien yllätykseksi 4.sijan!

RYP-4 ja iloinen kasvattaja
Näyttelyn jälkeen käytiin vielä Maikun ja Katrin kanssa syömässä Ulemiste keskuksen Lidossa.
Ja sitten olinkin jo valmis nukkumaan heeler-tyttöjen kanssa.


19.06.2016 Sunnuntai

Sunnuntai valkeni jälleen sateisena. Ja maittavan aamiaisen jälkeen siirryinkin taasen näyttelypaikalle sateeseen odottelemaan kehän alkua.

Aamiaispöytä
Tällä kertaa vuorossa oli ryhmänäyttely.

1,2 ja 9 ryhmänäyttely


Lancashire Heeler
Laitoin Lumin sijoitusemännälle tekstaria, että saisinko jättää Lumin pois kehästä tällä kertaa... Sillä ei ollut enää mitään saatavaa kehästä ja kun vettä tuli kaatamalla, niin se tuskin esiintyisikään halukkaasti.
Lurjukselle ja Hanna-Marialle olin jo edellispäivänä antanut vapautuksen olla tulematta näyttelyyn jos satoi, näin ollen vain Justiina kävisi kokeilemassa onneaan. Ja tulihan se toinenkin junnuserti sieltä :)
Isoihin kehiin ei jääty sillä sain siirrettyä laivaliput aikaisempaan laivaan ;)

Myös Maikun Hans esiintyi hienosti jälleen ja viikonlopun aikana poika nappasikin Eestin valiotittelin ja siinä sivussa muutaman muunkin valiotittelin... Myös Maikun ja Katrin laivaliput saatiin siirrettyä aikaisempaan laivaan, joten suunnisteltiin kimpassa sataman suuntaan.

Hans
Justiina

Satamassa käytiin syömässä Norde Centrumin Kikka Buffeessa. Sen jälkeen olikin hyvää aikaa poiketa geokätköilemässä ja kävelyttämässä koiria...

Geokätköilyä

Home-Sweet-Home
Ajelin kotiin Kirkkonummen ja Porin kautta, näin tytöt pääsivät heti kotiinsa ja mä pääsin oman "tuholauman" luokse ja saunaan :) Olipas reissu, paljon naurua ja iloa kaikesta siitä sademäärästä riippumatta!

<3 Home-Sweet-Home <3

lauantai 18. kesäkuuta 2016

18.06.2016 Raisio

Raision näyttelyssä on ollut Miliisin tipsuja paikalla - kiitos Marjut ja Katriina tulospalvelusta ja kiitos Katimon kenneliin kuvista! Aina saa lähettää tekstaria tms jos tulee tuloksia Miliisin kasvattien kanssa :)

JUN ERI-1, SA, vara-SERT, PN-3

ROP, ROP-VET


sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Patikointiklubi 5.

Trek-N-Paws

12.6.2016 Nuuksio  Pirttimäki - Solvalla/Haltia - Halkolampi - Solvalla/Haltia - Pirttimäki
 >> KUVAGALLERIA<<

Tällä kertaa lähdettiin lykkimään tossua toisen eteen Marjon kanssa kahdestaan - tai olihan meillä heeler-pojat Körmy, Eeme ja Okka matkassa ;) Sannis jäi potemaan flunssaa - pikaista paranemista sinne!

Haltia - kaffepaussi

Körmyn välipalatikku
Päivä oli hieno ja aurinkoinen. Haltiassa oli hieman ruuhkaa, mutta kävimme sisältä vain kahvit ja söimme omia eväitä pihalla. Hyvin heeler-pojat taas edustivat rotuaan ;)

Haltia

Reppuvahti Körmy

Pitkospuita

Porrastreeniä tällä yhdysreitillä on paljon - ja juurikin siitä syystä tämä reitti myös valittiin :)

Rautaportaat

"Tuleks sä jo?"

Marjolla veto-apua portaissa

Lisää portaita

Aina ei ollut koirille luonnonvesiä tarjolla, joten pakko oli pitää juomataukoja koirillekin. Itsellä tuo juomapussi repussa mahdollistaa nesteytyksen sujuvan ohimennen, ettei aina ehdi huomaamaan muiden juomatauko tarpeita..

Juomatauko
Haukkalammella pysähdyttiin ihailemaan rantaa ja tarkoitus oli uittaa koiria, mutta Sorsa rouva päätti toisin. Sitkeän uhmakkaasti se ajoi koirat kuivalle maalle, ja toi lapsensa rantaan.

Sorsa rouva poikasineen

Sorsa pesue kiinnosti


Ihanat pojat rannalla..

Haukkalammella oli ruuhkaa ja siellä olikin joku "Suunnon" järjestämä tapahtuma menneillään, sillä polulla kävelimme vastavirtaan...

Nuuksio
Paluumatkalla poikkesimme jälleen Haltiassa ja kuinka ollakkaan, että upeat avusteisesti aukeavat ovet aukesi suoraan isolle varpaalleni - hetkellinen kipu oli sen laatuinen, että ajattelin sen murtuneen tai vähintään varpaan kynnen irronneen. Mutta pikaisen kivun jälkeen mitään isompaa ei ollutkaan tapahtunut, mikä tuuri! Näin jo kauhukuvia siitä, että varvas oli murtunut juuri 24h tapahtuman alla..

Varpaiden kunnon tsekkaus - kaikki ok!

Niinpä taas hauskanen reppureissu tuli tehtyä. 27,5km ja 6 tuntia useamman pydähdyksen taktiikalla ;)
Kiitos Marjo seurasta! Seuraavaksi onkin 24h Saksan maalla (2-3.07.2016)  :)

27,5km=6h


Kotimatkalla poikkesin Tampereen kautta Mustavuorella pienen mäkitreenin. Eli pari kertaa Mustavuori ylös-alas... Heme menikin sen sitten vielä kolmannen kerran kevyellä hölkällä ;)

Mustavuori Tampere



Retkeilyjuttuja löytyy mm. >> VAELLUS-tunnisteen <<  takaa.
>> Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan näihin reppuretkiin, niin ota toki yhteyttä ;)

lauantai 11. kesäkuuta 2016

11.06.2016 Erämessut

Trek-N-Paws

Erämessut Riihimäki

Lauantaina ajelin Riihimäelle Körmyn kera heti aamusti, jossa treffasin Marjon Okka-pojan kanssa.
Normaalisti vastustan todella paljon sitä, että koiria viedään messuille tai joukkotapahtumiin. Tällä kertaa tein alustavan kokeilun Körmylle, sillä haaveilen sen kanssa pidempää patikointia joka mahdollisesti tarkoittaisi myös ihmisjoukoissa liikkumista. Halusin tietää, miten se kuormittuu henkisesti ihmispaljoudessa ja kuinka hankalaa sen kanssa liikkuminen olisi.
Ilokseni huomasin, että poika ei stressannut ihmispaljoutta ja moikkasi iloisesti kaikki kontaktiin pyrkivät ihmiset. Pitkästä aikaa tapasin myös Rilla Nummisalon Kiva Teamista.

Körmy & Okka

Itse otin ateriaks lohikeiton ja pojille sitten puoliksi yhden grillimakkaran... kyllä sitä sitten odotettiinkin jäähtyväksi ;)

Pojille grillimakkaraa

Kiltisti odottelua

perjantai 10. kesäkuuta 2016

10.06.2016

Joskus on tehtävä töitäkin... viime aikoina on ollut niin nopeita lähtöjä suuntaan jos toiseenkin, että olen vakaasti alkanut miettiä muuttoa Uudenmaan suuntaan. Pitkät ajomatkat Porin ja Helsingin välillä ottaa paljon voimavaroista ja syö jaksamista. Tällä kertaa päätin mennä ylitse jo torstai iltana viimeisellä laivalla ja yöpyä Tallinnassa, näin pääsi töihin heti aamusti ja ajoissa kotiinkin vielä...

Tallinn - Eesti