maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pori KV - Forssa

28-29.06.2014 Pori KV (Nakkila)
 >> KUVAGALLERIA <<

Alunperin piti olla kehäsihteerinä kyseisessä näyttelyssä, mutta sitten pitikin olla "oikeissa töissä" ja delegoin kehäsihteeri homman Miralle - mutta kuinka ollakaan, sain kuin sainkin viikonlopun hommat aiemmin tehtyä ja olinkin vapaalla koko viikonlopun :) Näin ollen nappasin kameran kainaloon ja suunnistelin molempina päivinä seurailemaan kehiä Nakkilan suunnille. Olikin hauska nähdää pitkästä aikaa tuttuja ja turista ihan ilman koiria!

"Jätkä" (Miliisin Beowulf-San) edusti hienosti ollen PU-2 ja Iwy-mummo (Miliisin I-Sweet) sijoittui hienosti veteraani luokassa. Kiitos Airille koirien esilletuomisesta!

PS. Sunnuntain kuvagalleria täyttynee, jahka ehdin siirtämään kuvat kamerasta koneelle! Sunnuntailta löytyy mm. heeleri-kehän kuvat kuin myös lappalaisten kehä ;)

Aamukahvi tauko

29.06.2014 Forssa
Sateisessa Forssassa vastaavasti porskutti "Adi" (Miliisin Trans-Am) taasen tuttuun tapaan ROP- Veteraaniksi ja vastaavasti "Iwy-mummo" (Miliisin I-Sweet) VSP-Veteraaniksi :) Voiko kasvattaja enempää toivoa! Kaksi todella upeaa ja pirteän hyväkuntoista veteraania <3 Kiitos Katriina ja Airi edustamisesta!

Kuva: Katimon kennel

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Toila - Eesti

>> KUVAGALLERIA <<

Lähdimme viettämään viikonloppua Eestiin ja matka oli samalla yhdistetty työ- Juhannus- kuin hääpäivämatka... Reissuun lähti mukaan "Körmy" (Marmalade`s Lord Of Dreams) kuin vastaavasti tytöt jäivät pentujen kera kotilaumanhoitajan hoiviin :) Kiitos jälleen tästä mahdollisuudesta kodinhengettärelle!

Alunperin piti lähteä jo keskiviikko iltana 18.6, mutta laivalippuja ei enää saanut autolle - kansipaikkoja olisi ollut kyllä. Näin ollen siirsimme matkaa parilla päivällä ja lähtö tapahtui siis lauantaina.

21.06.2014 Lauantai 
Suuntasimme Länsiterminaaliin ja "Körmy" asettui jo tuttuun tapaan kerälle keskipenkille Vitossa.
Siinä poika lepäili koko laivamatkan.

Vitossa on hyvä ottaa torkut tienpäällä

Satamaan päästyä piti seurailla muita autoja ja matkustajia

Autovahti kytketty päälle..

Oru Paark
Lauantaina heti perille päästyä tehtiin viiden kilometrin lenkki Oru Parkissa ja Toilaan tutustuen. Rankkasade yllätti, mutta se ei meitä haitannut ;)

Lauantai
Illallinen hotellin ravintolassa ja sitten alkoikin jo univelat painaa.

22.06.2014 Sunnuntai
Päivä kului Oru Parkissa ja merenrannassa kävellen. Aurinkoa riitti koko kävelyn ajaksi, mutta juuri kun päästiin hotelliin takaisin alkoikin jo satamaan taas.

Siellä menee laiva!


Toila Spa Hotell
Iltapäivä kuluikin jalkojen rentouttamisella monien kilometrien kävelyn jäljiltä. Eli Toila Spa Hotellin pedikyyriä tarjolla todella edulliseen hintaan.


Ainahan sitä yhdet kengät reissultansa täytyy ostaa ;)

Illalla ajeltiin Narvaan ja poikettiin shoppailemaan Astri Keskukseen .

23.06.2014 Maanantai Eestin JuhannusAatto ;)
Aamupäivällä luovutettiin huone ja ajeltiin Tallinnaan. Hyvä että lähdettiin ajoissa, sillä tietöiden vuoksi jouduimme ajelemaan kiertoteitä, jotka oli todella huonosti opastettuja ja eksyimmekin pariin otteeseen - kunnes otin iPadin haltuuni ja suunnisteltiin sen avulla pikkuteitä pitkin Tallinnaan.

Satamassa kuluteltiin aikaa ja ohimennen ihasteltiin "Körmyn" hammasrivin valkeutta, jota en voi olla ihastelematta toistuvasti. Ei meillä kellään muulla tällaista puhtaan valkoista riviä ole, vaikka samoja ruokia syövätkin!!

Kyllä tällä puhtaudella voikin jo hymyillä ;)


Jälkimaininta:
Suosittelen lämpimästi Toilaa ja Toila Spa Hotellia - mikäli haluaa viettää aikaa kauniissa ympäristössä rauhasta nauttien. Pieni todella kaunis kylä - hyvin hoidettuine pihoineen ja upea Oru Park! Hotelli oli tasokas, vaikkakin paljon venäläisiä. Hotelli otti 100eur. takuumaksun koirasta käteisenä sisäänkirjautuessa, joten tähän kannattaa varautua Rahan saa toki takaisin, kun huone on tarkistettu luivutuksen yhteydessä. Tästä ei ole mainintaa missää vaiheessa! 
Lisäksi koirasta tulee lisämaksu 16eur/yö.

Mutta varmasti tulemme toistenkin poikkeamaan kyseisessä paikassa :)

perjantai 20. kesäkuuta 2014

21. Hääpäivä

Kiitos kaikille  21.hääpäiväämme muistaneita <3


<3 Our Wedding Anniversary <3

Tästä kaikki alkoi...(our songs)
Roxette: Joyride
“She says: Hello, you fool, I love you.
C'mon join the joyride, join the joyride”


Popeda: Tahdotko mut tosiaan
"Tahdotko mut tosiaan suhteeseen vakavaan
Pitkin polkuu poloista rinnallasi tarpomaan
elinkautistani seurassani päivästä päivään lusimaan
aamuteesi kanssas jakamaan?"


Juha Tapio:Kaksi Vanhaa Puuta
”kuinka onkaan kaksi lasta
matkan myötä muuttuneet
se ihme on kai vasta
oomme tänne selvinneet”


Nopsajalka: Lupaan olla Sun
”Lupaan olla sun, kun päivä kääntyy iltaan,
kun pöly laskeutuu ja ollaan ihan hiljaa.
Lupaan olla sun ja sanoo senkin ääneen,
ei tuu tarpeeks sanottuu”


Samuli Putro: Olet puolisoni
"En vaihtais sekuntiakaan
En nuoruutta en vimmaisia kasvukipuja
En jäätä joka murtui, en kirkonkelloja
Olit puolisoni silloin, olet puolisoni nyt."


<3 Our loving Family <3

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

LHA Scotland

Lancashire Heeler Association
Members Limited Show 15.06.2014

Kesken pahimpien pentu tohinoiden sain yllytettyä itseni kiinnostumaan Scotlannissa järjestettävästä non-CC näyttelystä. Pääajatuksena oli toki tuoda jo varaamani pentu suomeen, mutta koskapa tämä näyttely osui pennun luovutusajankohtaan ja vielä oli ilmoittautuminen auki - niin mikä jottei!
Toki halevammaksi olisi tullut lentää Walesiin Icaray kenneliin, mutta sitten olisi tullut enemmän järkkäiltävää päästäkseni Scotlantiin saatikka voinut ottaa koiriani mukaan... Harmillisesti juuri ennen tätä päätöstä oli päättynyt Kelson Border Union Championchips shown ilmoittautuminen - olisi tullut 2 näyttelyä yhden hinnalla... Körmy (Marmalade`s Lord Of Dreams) oli ilmoitettu mukaan ja Hippu (Marmalade`s Indian Dream) vastaavasti lähtisi vaan seuraneidiksi tällä kertaa.. Vastaavsati Ipana (Marmalade`s Key Of Dreams) jäi kotiin lauman hoitajaksi ;)

Sen verran osui kohilleen reissu, että saisin tipsutytön (Miliisin Dadi-Brincess)  vietyä Tanskaan Ravnkilde kenneliin samalla :)

Sitten olikin vielä ratkaistavana matkakumppani. Kuka nyt lähtisi ajelemaan 5000kilometriä ihan vaan kaveriksi?!? Alustavasi varauduin siihen, että joutuisin tekemään koko reissun yksin, sillä monikaan ei päässyt irtautumaan töiltään, saatikka uskaltanut lupautua ajamaan ulkomailla mun autoani. Pelkästään kartanlukijasta ei tällä reissulla olisi ollut kuin lisäkuluja :/
Onneksi Heme lupautui reissuun mukaan! Heme olikin jo aikaisemmin maaliskuussa ollut meille varakuskina ja kepona Cruftsin matkalla ja olin vakuuttunut nuoren miehen ajotavoista ;) Aivan mahtavaa, että kerrankin(!) on löytynyt kuski, jonka kyydissä uskallan oikeasti rentoutua nukkuen ja ajotavat ovat hyvin paljon samat kuin itselläni. Ei pelota varakuskin kyydissä edes saksanbaanoilla saatikka englannissa vasemmanpuoleisessa liikenteessä! Ja tokihan Heme on osoittautunut todella luotettavaksi "kepoksikin" ja erinomaiseksi kantoavuksi tarpeen vaatiessa ;)

11.06.2014 keskiviikko
Keskiviikko iltana hypättiin laivaan Turusta - Tukhlmaan.
Maittavan illallisen jälkeen olikin jo viikon työrupeeman jälkeen ihan valmis nukkumaan, että jaksaa aamulla ajella läpi Ruotsin - Göteborgiin..

Kir Royal - aperatiivi

12.06.2014 torstai
Ajeltiin reipasta tahtia Tukholmasta - > Göteborgiin, jossa jo heti yhden jälkeen odoteltiin tovi Stena Line- lauttaa. Lautalla yli ja ajelua kohti Aalborgia, jossa jo Heidi odotteli pentuaan :)
Pikainen pennun luovutus ja ajatustenvaihto ja matka kohti Hampuria jatkui..

Göteborg, Ruotsi

Tauon paikka sanoo mese

Hampurista Bremenin suuntaan yövyttiin jo tavaksi tulleeseen rastari-hotelliin.

Tuttu mesta Hampurista länteen mentäessä :)
13.06.2014 Perjantai
Epäonnen päivä 13.perjantai - onneksi ei nyt kuitenkaan jos mukaan ei lasketa niitä lukemattomia tietöitä, jotka hidastivat todella paljon ajettaessa kohti Ranskan Calaista. Tosin Saksanmaalla toistuvia ongelmia internetin kanssa, eli iPhonet ja iPadi toimi, jos oli toimiakseen... Mulla mm. iPhone toistuvasti siirsi puhelut toiseen kännykkääni, joka harmikseni oli nyt sitten taas kotona suomessa :/ Paljon jäi puheluita saamatta tällä reissulla ajellessamme saksassa, puhelin olikin kummanhiljainen koko matkan ;)

Tietyöt hidasti menoa (Hampurista - Calaikseen 686km)

Siirtyminen Ranskan Calaiksesta -> Doveriin tehtiin tällä kertaa DFDS-lautalla.
Näillä menomatkoilla koiran hinnat ovat aina huikeat ajatellen, että pelkkä auto ja ihmiset ei maksa juuri mitään :/ Koirien hinnaksi tulee lauttayhtiöstä riippuen yhdensuuntainen ylitys n. 50eur./per koira. Eli hinta on hunajainen!
(PS: Paluumatkalla Englannista->Ranskaan ei olla vielä koskaan jouduttu koiralippuja ostamaan!)

Nyt ei eksytä?!?
Viime kerrasta viisastuneena, päätin ostaa karttakirjan ;) En aina osaa suunnistaa englantilaisten ystävien antamilla ohjeilla... eikä iPad tai navigaattorikaan aina tunnistanut annettuja osoitteita. Toisinaan ei saatu osoitteita ollenkaan, vaan kuten esim. näyttelypaikan osoite oli DG8 0EG ;)

Dover avautui upeana sinne saavuttua. Pakko oli käydä nappasemassa kuva ennen autokannelle menoa <3
Saapuminen Doveriin (GB)

Dover (Instagram by Yasu)
Yöksi päädyimme Birminghamin pohjoispuolelle moottoritien "service"-paikkaan.

Ruokavaras Körmy
14.06.2014 Lauantai
Alunperin olin ajatellut, että ajamme Kelsoon lauantaiksi seuraamaan kehien kulkua Border Unionin shown, mutta toisaalta kun täällä saakka ollaan - niin päätettiin sittenkin katsella maisemia ja poiketa Lancasterissa :)


Castle of Lancaster
Yöpymiseen päädyttiin Straenaer kaupunkiin. Ikävä kyllä, hotelli Ark House Inn oli todella pohjanoteeraus :/ Mutta, koskapa ei vapaita huoneita lähimaillakaan ollut, niin ei voinut muuta kuin tyytyä kohtaloonsa. Olen vuosien saatossa yöpynyt jos jonkinmoisissa paikoissa ja nurkissa, enkä hätkähdä yleensä mitään pikkujuttuja. Mutta tällä kertaa en riisunut sukkia koko aikana ja yövyin koko yön peiton päällä täydessä vaatetuksessa. Ei kyllä tullut mieleenkään kömpiä peiton alle tai sammuttaa huoneesta valoja! Aamulla kuulin, että ei se Hemekään ollut kömpinyt peiton alle ja vaatteet päällä sekin oli yöpynyt ;D

15.06.2014 Sunnuntai
Ilman aamiaista sitten suunnisteltiin takaisin Newton Stewartin suuntaan ja pohdittiin missä se näyttelypaikka mahtoi olla. Edellispäivänä olin laittanut viestiää Jackylle ja Elainelle, ettei meillä ollut internettiä käytössä kuin satunnaisesti, eikä googlemapsit tai muutkaan navigaattorit tunteneet annettua osoitetta... Ajelleltiin takaisin Newton Stewartiin jossa aiottiin kysyä tietä paikallisilta ja eikun auton nokka takaisin kohti Straenaeria kohti ja kuinka ollakkaan, Kirkcowanin kohdalle oli pienen metsätien kohdalle ilmestynyt pieni "Dogshow" kyltti ;) Ja löytyihän se Brocklochin Farmi!
Kyseinen farmi oli aivan upea paikka ja host-pariskunta ylenpalttisen huomaavaisia!

Brockloch Farm
LHA Members Limited Show
 Itse näyttely sujui hyvin rauhalliseen tahtiin ja hyvin ehti seurustella ihmisten kanssa.
Ensimmäisellä kierroksella junior-luokassa Körmy taasen esitti omiaan eikä juurikaan antanut aihetta riemuun handlerille. Mutta toisella kierroksella limited-luokassa alkoi jo konstit löytyä ja kontakti sitä myöden - olin todella tyytyväinen pojan esiintymiseen tässä vaiheessa. Tätä poikaa pitääkin handlata aivan erityylillä kuin tyttöjä - eiköhän tuo yhteinen sävel vielä löydy ;)

Kuva: Heme
Körmy posetti upeasti Hemen ottamassa kuvassa. Aina se vaan näyttää niin kovin keskeneräiseltä mun silmääni, mutta tätä kuvaa katsella huomaa, että raamit ovat kohillaan - kunhan se nyt vaan "äijiintyy" vielä ;)

Toistuvasti kameran linssin nappasi Jen Waltonin uros lähes 5vuotias "Charlie" (Teelpoolwyn Yushua). Todella kivanoloinen ja mieleenjäävä uros niin liikkeessä kuin seisten. 
"Charlie"
pentuluokan uros
Myös pentuluokassa oli ruotsalaisen Susanne Nilssonin kasvatti (Limebrooks Take A Chance On At Heelstone IMP SWE), joka rungoltaan ja käytökseltään miellytti silmää. Tasapainoisesti rakentunut. Tunnetusti en ole mieltynyt brown-tan väriin, joten se "hieman" latisti meikäläiselle vaikutusta. Mutta varmasti uros, joka myöhemmin tulee vaikuttamaan kehissä.

Simonsville Casper
Myös Joy Fairbairnin uros Simonsville Casper miellytti, mutta ikävä kyllä uros ei ollut kuvauksellinen eikä otokset juurikaan onnistuneet :/ Mutta luonnossa uros iski silmään heti, kun se hyppäsi ulos autosta. Hieman enemmän takakulmauksia olisin toki suonut ja takapotkua, mutta lanneosa oli silti hyvä. Tällä uroksella onkin suomalaisia juuria, sillä sen isä on McHeel's Hugh-G At Simonsville IMP FIN.


Junior-class 2. Limit-class-3
Körmy siis sijoittui junior-luokassa toiseksi sen siskon voittaessa kyseisen luokan, ja limit-luokassa tultiin kolmanneksi :) Enemmän kuin tyytyväinen!

Päivän parhaat :)
 Kaiken kaikkiaan tuomari teki hyvät valinnat, vaikkakin muutamissa luokissa olisin ehkä itse vaihtanut ensimmäisen ja toisen koirien paikkoja. Mutta lopputulos tyydytti kyllä ja ruokapöydässä pääsinkin tuomarin kanssa kahden keskustelemaan päivän valinnoista.

BBQ
Sitten päästiinkin asiaan, sillä mehän oltiin Hemen kanssa ilman aamiaista liikkeellä! Ja mitkä tarjoilut olivatkaan! Grillipartyt oli siis heti kehien jälkeen ja maksoi vain 5 puntaa/hklö. Ja mikäs siinä oli istua ja rupatella tuomarin kera päivän valinnoista ja toki heelereistä muutenkin muiden heeler-ihmisten kanssa.

BBQ (Instagram by Yasu)
Grilliruokien jälkeen suuntasimme auton nokan kohden Walesia ja Icaray kenneliä, jossa Chris tiesi odottaa meitä illalla tulevaksi. Myöhäisen illallisen jälkeen Chrisin luota suunnistelimme satamaan sillä aikomus oli aloittaa kotimatka samantien. Englannin päässä ensimmäistä kertaa vuosiin, meiltä kysyttiin syytä matkaan ja ohjattiin auto läpivalaisuun. Koirat kovin hellyyttivät tullimiehet ja varsinkin pikku-Lotta sai vanhemman tullivirkailija naiselta hyvästit ja onnen toivotukset uuteen maahan ;) Pääsimmekin yölaivaan, joka kulki klo 03:20 Doverista Ranskan Calaikseen.

16.06.2014 Maanantai
Hemellä iski aamuyöstä "jet lagi", eikä laivalla unentulo onnistunut - joten heti ranskaan päästyä komento takapenkille lepäilemään ja kuskin vaihto. Siinä sitten menikin useampi tunti ja uni maittoi :) Loppumatka menikin sitten helpommin kun pahin univaje ja parin tunnin aikaero oli täytetty.

Jet Lagi (Instagram by Yasu)
Kiirettä ei ollut joten poikettiin vielä saksassa autokaupoilla tsekkaamassa ehdokkaat. Ja tokihan sieltä myös Kepolle mielekäs peli löytyi ;) 
E-Coupe 350CDI
Ylös tultiin reittiä Saksan Hampurista - > Puttgårdenin kautta Tanskan Rödbyhavniin ja sieltä Kööpenhaminan ja Ruotsin Malmön kautta Tukholmaan. Tukholmassa oltiin Siljan satamassa hyvissä ajoin ja ehdittiin ottaa parin tunnin unet ennen laivaan menoa.

17.06.2014 Tiistai
Laivaan päästyä heti aamulla suihkuun ja aaimiaisen kautta nukkumaan. Siinä se päivä sitten kuluikin univelkoja maksellessa ;) Lotta oli hyvin matkustanut ja reippaasti pysäkdyksillä hihnassa kulkenut niin kuin vanhatekijä. Nyt hieman hytissä oli sitä mieltä, että nyt on nukuttu ihan tarpeeksi ja olisi aika leikkiä!

Lotta Svärd ;)

Kyllä olikin ihanaa tulla kotiin ja vieläpä etuajassa, sillä alustavasti oli suunniteltu niin että jos keskiviikkona 19.06 olisimme viimeistään kotona <3

<3 <3 Kiitos kotilaumanhoitajille!!! Kiittos Hemelle hauskasta matkaseurasta<3 <3




keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Miliisin Lady Mc ' Phee

Miliisin Lady Mc' Phee
Synt. 28.04.2014
Isä: Tumlex At-Water
Emä: Marmalade`s Indian Dream

* Kaikkihan tietävät Nanny Mc'Pheen ja nyt meillä on siis ihan ikioma Neiti Pö'hee joka on valloittanut jo monet ihmiset Tämä neiti lähtenee sijoitukseen.

Neiti Pö'Hee jaksoi viihdyttää vieraita ja viihtyi hyvin Tuijan (Liiterikoiran) isänsä Rocken omistajan kera :) Liitteenä Ullan kuvat sekä Tuijan kuvat.

Neiti Pö'Hee


Neiti Pö'Hee


Kuva: Tuija


Kuva: Tuija
Kuva: Tuija
Kuva: Tuija

Ja vieraiden lähdettyä Neiti Pö'Hee oli kaikkensa antanut seurustelulle ;)

Päivän päälle väsynyt Neiti Pö'Hee

Bed & Breakfast?!

Miliisin LU- Heeler-pentue 5 viikkoa

Miliisin Lu-pentue
Synt. 24.04.2014
Isä: Mirox Earl Angus Le Beau
Emä: Marmalade`s Key Of Dreams


Sain vieraita heeler-pennuille tiistaina ja matkassa oli myös "kennel-mummu" Ulla kameransa kera ;) Kiitos vierailusta Anna (Marmalade`s kennel), Tuija (Liiterikoiran), Ulla (Tuulensuun Torpan) ja Päivi (Doing kennel).
Tässäpä Teille ihailtavaksi kuva saldoa... ja nyt voinkin jo ääneen sanoa, kun se on tämän arvovaltaisen raadin vahvistuksella todettu - että tässä pentueessa on "myski-tyttö" <3
Tytöt 3 ja 4
Poikien nimet on jo määrätty, mutta tyttöjen nimet ovat vielä kohdistamatta... Mikrosirutuksen yhteydessä tytöt kastetaan virallisesti, siihen saakka tytöt tunnistaa "työnimillään" kuvistaan ;) Muutoinhan meillä kaikki pennut ovat vain "pentuja", kunnes jokaisen oma koti ja perhe keksii pennulle kutsumanimen :)

Tytöt ovat virallisesti: Miliisin Lumina Mc' Tudor, Miliisin Luvinia Mc' Tudor, Miliisin Lurleen Mc' Tudor, sekä Miliisin Lusita Mc' Tudor.

*** Tudor-suku on viisi monarkkia käsittävä, alun perin Walesistä kotoisin oleva suku, joka nivoutuu myös lancashireen sekä "ruusujen sotaan" (lisää tietoa löytyy Wikipediasta)

1. uros Miliisin Lurzjuz Mc' Tudor

1. uros Miliisin Lurjuz Mc' Tudor

2. uros Miliisin Lurzus Mc' Tudor
2. uros Miliisin Lurzus Mc' Tudor
1.narttu "pikkutyttö"
1. narttu "pikkutyttö"
2.narttu "Paksu-Bertta"
2.narttu "Paksu-Bertta"
3.narttu "Myski-tyttö"
3.narttu "Myski-tyttö"
4.narttu "Kiukkumaakari"
4.narttu "Kiukkumaakari"